Ανθούριο

Φυτό εσωτερικού χώρου σε πήλινο κασπώ

50.00

Το ανθούριο ή «φλαμίνγκο» είναι από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά άνθη του τα οποία έχουν σχήμα καρδιάς και είναι συνήθως κόκκινου χρώματος. Με καταγωγή από τη Χαβάη, χαρακτηρίζεται από μεγάλης διάρκειας ανθοφορία και διαθέτει γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα. Εκτός από διακοσμητικό φυτό σε γλάστρα, επιλέγεται και για τα κομμένα λουλούδια του, που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία διάφορων ανθοσυνθέσεων.

Ποια είναι η κατάλληλη θέση τοποθέτησης για το ανθούριο;

Επιλέγουμε φωτεινό χώρο μέσα στο σπίτι για το ανθούριο, χωρίς να δέχεται απευθείας τις ακτίνες του ήλιου καθώς δημιουργηθούν εγκαύματα στα φύλλα του. Αν τοποθετηθεί σε σκιερή θέση, τα φύλλα του θα χάσουν το έντονο πράσινο χρώμα καθώς και το έντονο κόκκινο τα άνθη του. Το ανθούριο ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες 19-25°C και χάνει την ζωτικότητα του όταν η θερμοκρασία πλησιάζει στους 10°C. Πρέπει να αποφεύγουμε να τοποθετούμε το ανθούριο κοντά σε θερμαντικά σώματα, καλοριφέρ και τζάκι.

Tι φυτόχωμα χρειάζεται το ανθούριο για να ευδοκιμήσει;

Φυτεύουμε μόνο σε γλάστρα και σε χώμα γενικής χρήσης για φυτά εσωτερικού χώρου. Πολύ βασίκο στο χώμα του να υπάρχουν συνθήκες καλής αποστράγγισης. Μπορούμε επίσης, για να προσομοιώσουμε τους ρυθμούς αποστράγγισης στην φύση, να καλύψουμε την επιφάνεια την γλάστρας με moss-βρύα.

Τι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση έχει το ανθούριο;

Το ανθούριο δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό ως προς το πότισμα, καθώς απαιτείται μια φορά τη βδομάδα, ενώ το καλοκαίρι κάθε 4-5 μέρες. Μην το ποτίζετε συχνότερα γιατί θα κιτρινίσουν τα φύλλα του και ίσως σαπίσουν οι ανθοφόροι βλαστοί του. Σχετικά με τη λίπανση του ανθούριου, θα απαιτηθεί να προσθέτετε υγρό λίπασμα ανθοφορίας μια φορά το μήνα από την άνοιξη ως το φθινόπωρο για να διατηρήσουμε την καλή ανάπτυξη και έντονο χρωματισμό στα φύλλα.

Μια συμβουλή για την φροντίδα του ανθούριου

Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τα φύλλα του ανθούριου σε τακτά διαστήματα με ένα βρεγμένο πανί για να αναπνέει καλύτερα. Επίσης, καλό είναι να ψεκάζουμε το φύλλωμα του για να μην ξηραίνεται και δημιουργεί καψίματα στις άκρες του φυλλώματος.

Μενού